30. jul, 2015

YNWA !!!

De tweede keer dat God mij te hulp schoot met een lied was toen ik voor de eerste keer uit de kerk werd gekickt. Over die ervaring en de lessen die ik daaruit heb geleerd kan ik ook nog wel een half boek volschrijven maar daar ging het nu even niet over. Wel over het spreken van God. Ik was natuurlijk dubbel gekwetst en  vreselijk verdrietig en had God meer nodig dan ooit. En juist dan staat Hij naast je he….My Dad!!

Terwijl ik, naast een weiland staand, naar een paar schapen keek die elkaar kennelijk op de verkeerde manier iets duidelijk hadden gemaakt waardoor ze allebei met bebloede poten rondliepen, vroeg  God: “Wat zou jij doen Jaap, als jij hun herder was?”

“Nou”, zei ik na enig nadenken, “ik zou ze even apart zetten, hun wonden verzorgen, laten genezen en daarna zien of ze weer met elkaar om konden gaan”.

Mijn eigen antwoord maakte mij gelijk duidelijk dat ik slecht was behandeld. Eén schaap was getroost en opgeraapt, het andere had een schop gekregen en moest elders maar verzorging ontvangen.

Man man, wat heb ik Mijn Vader in die tijd goed leren kennen. Dat ‘elders’ was direct onder Zijn eigen hoede. Hij troostte mij met dit geweldige lied:

When you walk through a storm, hold your head, up high
And don't be afraid, of the dark
At the end of the storm is a golden sky
And the sweet silver song of a lark

Walk on, through the wind
Walk on, through the rain
Though your dreams be tossed and blown

Walk on, walk on
With hope, in your heart
And you'll never walk alone
You'll never walk alone

Walk on, walk on
With hope in your hearts
And You'll never walk, alone
You'll never walk, alone
You´ll never walk, alone
You'll never walk, alone

https://www.youtube.com/watch?v=OV5_LQArLa0