27. dec, 2015

De lege plek.

Tsjongejonge, ik zit nog even na te genieten van een paar heerlijke Kerstdagen. De laatste jaren waren  we erin geslaagd om, ondanks de opgelopen schades, een mooi samengesteld gezin te vormen en genoten we steeds enorm van elkaar en van de lekkere gerechten die we voor elkaar maakten. Ook dit jaar zou het weer een mooi ploegje worden maar had ik toch nog een extra wens waarvan het leek dat die niet zou worden vervuld. Voor het eerst sinds jaren waren alle kinderen wel in het land maar het zag er toch niet naar uit dat we ook met zijn allen op het Kerstfeest zouden zijn. Als je zelf een vader of moeder bent van meerdere kinderen dan weet je wel wat het betekent als één van de kinderen ontbreekt op een speciale gelegenheid. Je bent blij met iedereen die er is maar net die ene, die had er ook éven bij moeten zijn.

Toen dat gisteren uiteindelijk toch lukte was ik als vader helemaal happy. Iedereen thuis, wat een compleet feest!

En zo op mijn gemakkie nagenietend moest ik denken aan mijn vriend Cees aan wie ik ooit uitlegde dat mijn Hemelse Vader ook hém er zo graag bij zou hebben.
Terwijl ik dat toen deed bepaalde God mij ter illustratie bij een collectie dure en zeldzame postzegels, mooi gerangschikt in een album waar Hij met regelmaat doorheen bladerde. Het was een enorm boekwerk waar van de complete collectie maar één exemplaar ontbrak.

“Ik ben pas echt gelukkig als mijn hele verzameling compleet is Jaap, zeg dat maar tegen Cees dan snapt hij wel wat ik bedoel. Prachtig dat ik al die unieke exemplaren al heb maar ik heb hem er heel graag bij!”

“Kijk Cees, God houdt gewoon niet van lege plekken op zijn feest” zei ik.

En Cees, die net die morgen zijn voortand had verspeeld bij een ongelukje, wees met zijn vinder naar zijn geopende mond. “Ik snap het Jaap”.

1 Tim.2:3-4 - ... God, onze Heiland, die wil dat alle mensen behouden worden....