9. dec, 2016

Het gelijk van Waylon...

Eén van de weinige programma’s waar ik de TV nog voor aan zet is The Voice en dan eigenlijk alleen nog maar de audities waar het verrassingseffect nog wat spanning oplevert. Daarna is voor mij de lol eraf behalve nu Dwight Dissels meedoet en gaat winnen. Vandaar dat ik er vrijdag er nog even goed voor ging zitten en precies op tijd om de laatste battle te zien waar Dwight het opnam tegen een andere geweldenaar, Leon.

Ik ken Dwight van een paar samenkomsten waar hij zong en waar  ik enorm van hem heb genoten en vooral van de manier waarop hij met zijn talenten Jezus eert. En juist deze gast won de mooiste tweestrijd in jaren, volgens kenners dan, maar ik werd ook geraakt door de beoordeling van Waylon na afloop. Na alle lofuitingen aan Dwight over zijn manier van zingen eindigde Waylon met: “You’re a preacher!” waarbij wij natuurlijk wisten dat hij de spijker op zijn kop sloeg.

Daarmee zou het natuurlijk afgelopen kunnen zijn maar ik werd zaterdag half wakker bepaald bij die gebeurtenis en ging nog even op onderzoek.

Wat had die preacher nou precies gepreacht op die avond dan? Waar ging het eigenlijk over?

Na effe googlen had ik de tekst van de preek gevonden. Het lied heet How come, how long en is o.a. bekend omdat Stevie Wonder eraan mee heeft gewerkt, zowel bij het schrijven als bij de eerste uitvoering. Dit is 'm:

There was a girl I used to know 
She was oh so beautiful 
But she's not here anymore 
She had a college degree 
Smart as anyone could be 
She had so much to live for 
But she fell in love 
With the wrong kinda man 

He abused her love and treated her so bad 
There was not enough education in her world 
That could save the life of this little girl 

How come, how long 
It's not right, it's so wrong 
Do we let it just go on 
Turn our backs and carry on 
Wake up, for it's too late 
Right now, we can't wait 
She won't have a second try 

Open up your hearts 
As well as your eyes 
She tried to give a cry for help 
She even blamed things on herself 
But no one came to her aid 
Nothing was wrong as far as we could tell 
That's what we'd like to tell ourselves 

But no, it wasn't that way 
So she fell in love 
With the wrong kinda man 
And she paid with her life 
For loving that man 
So we cannot ignore, 
We must look for the signs 
And maybe next time we could save somebody's life

Het lied is tot stand gekomen nadat Nicole Brown Simpson was vermoord (google maar effe op die naam) en is een schreeuw om aandacht voor het lot van deze vrouw die werd misbruikt en later omgebracht omdat zij voor een foute kerel had gekozen.

How come, how long do we let it just go on? Ofwel , doen we er nou nog eens wat aan om zo’n meisje weg te trekken uit de poten van zo’n gast?

Ik moest denken aan de mensheid die bestemd was/is om een liefdesrelatie te hebben met Jezus. Die door God is gecreëerd om straks aan de arm van Zijn zoon het middelpunt te zijn van het grootste bruiloftsfeest ever. Dat meisje dat puur en zuiver was gemaakt maar zich heeft laten wegtrekken door een schurk die haar met mooie praatjes en beloften weglokte om haar vervolgens te misbruiken, af te danken en de dood in te jagen.

Daarover zong dus Dwight en had Waylon het helemaal bij het rechte end. He ’s a preacher!

Doen we er wat mee? Zetten we ons met alle kracht in om de mens terug te trekken uit de klauwen van satan?

Eigenlijk is mijn website voornamelijk bedoeld om ongelovigen op een normale manier en buiten de kerk om te vertellen over de liefde van God maar vandaag roep ik iedereen op om de tekst nog eens te lezen, te beseffen dat jouw buurman, collega, nichtje en noem verder maar op is weggelokt van zijn/haar bestemming en in de handen is gevallen van een smeerlap met de naam satan. 

So we cannot ignore, 
We must look for the signs 
And maybe next time we could save somebody's life 

By the way, vanavond weer The Voice…

Wil je de prachtige battle nog eens terugzien: https://www.youtube.com/watch?v=JZTQJH4OVS8