26. feb, 2017

TomTom brengt je thuis

Vorige week was ik op pad met een neef naar een evenement waar wij ook één van zijn kinderen aantroffen. We hadden een leuk gesprek over best wel belangrijke onderwerpen en ik merkte van mijzelf dat ik bij het vormen van mijn mening steeds teruggreep op bijbelse waarheden. Het ging bij voorbeeld onder andere om dierenleed en de manier waarop wij met dieren omgaan en  daarbij herinnerde ik me dat God zelf, toen Adam en Eva ontdekt hadden dat ze aan hun blootje door het paradijs wandelden, toch echt vellen gebruikte om hen te bekleden. Enfin, we hadden gewoon even een leuke discussie en ik liet mij leiden door de bij mij inwonende TomTom (de Heilige Geest zal zich toch niet beledigd voelen hè?) die voor mij de juiste informatie van mijn harde schijf afhaalde en op mijn autocue plaatste. In dat geval is het toch wel goed dat er sowieso het een en ander op je harde schijf staat.

Col.3:16 – Het woord van Christus wone rijkelijk in u, zodat …….. (zoek de rest zelf maar effe op dan.)

 Op de weg terug zei mijn neef zeer terecht: “De jeugd heeft het tegenwoordig niet makkelijk hoor Jaap. Ze moeten tussen al het aanbod toch hun weg maar zien te vinden en hun meningen vormen en dat valt niet altijd mee”. Tsjongejonge, wat sloeg die gast de spijker op zijn kop zeg. Gelukkig had ik het antwoord klaar want TomTom schoot me weer een prachtig plaatje te binnen wat God mij ooit eens had laten zien aan het einde van een soort bijbelcursus voor tieners toen ik aan Hem vroeg wat ik op deze laatste avond aan hen mocht meegeven.

Ik zag een stad zonder straatverlichting waar de mensen kriskras door elkaar van hot naar her liepen zonder te weten waar ze nou eigenlijk naartoe onderweg waren. Als een kip zonder kop, zou je kunnen zeggen. Het zag er droevig uit en ik zag ook dat de mensen niet echt blij waren met hun tocht zonder doel. Toen werd ik een stukje opgetild en kreeg ik een overzicht van die stad waarbij ik een lichtlijn zag die af en toe van richting veranderde en die eindigde bij een gigantisch groot gebouw waarbinnen, je raadt het al, het licht overvloedig scheen. Op het gebouw stond met grote neonletters het woord DESTINY. Toen ik weer neerdaalde, nu pal naast die lichtlijn, bleek dat een roestvrijstalen handrail te zijn die van boven werd aangelicht en nu een duidelijk houvast vormde voor iedereen die snapte dat het de leidraad was naar je bestemming. Einde visioen….

“Kijk Jaap, ik wil graag dat je tegen die jongelui zegt dat wie zich aan mij vasthoudt zijn bestemming zal bereiken. Ik ben de weg, de waarheid en het leven; niemand komt tot de Vader dan door Mij. Wijs hen op mijn woord en maak hen duidelijk dat ze daar gelukkig van worden, niet verdwaald raken en uiteindelijk mijn huis, dat is hun thuis, zullen bereiken.

Psalm 119:105 – Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad

Wat een mooi duidelijk plaatje weer he?! Ik vind het zo lief van God dat hij altijd van die simpele beelden geeft die iedereen direct snapt en in een keer de situatie duidelijk maken. Jezus sprak zelf ook zo vaak in plaatjes en nu gaat hij er gewoon mee door en gebruikt actuele situaties en materialen. In bible days was er geen neonreclame en geen roestvrij staal maar nu pakt God gewoon die dingen om ons Zijn weg te wijzen. Ik houd van 'M!