25. dec, 2017

Joy??

Vreugde in de wereld....

Voor veel mensen is Kerst misschien wel de moeilijkste tijd van het jaar. Niks joy, houd eens op. Diepe ellende!

Deze week hoorde ik het nog op het station van Schiphol: “Vertraging vanwege een aanrijding met een persoon”. Ik keek naar de man in het gele hesje die niks anders zei dan: “Ja mijnheer, december hè, dan heb je dat”.

En nu zet ik zojuist een playlist aan op Spotify en het eerste dat je hoort is “Joy to the World”.

Je zal maar net een geliefde hebben verloren of je huwelijk is op de klippen gelopen. Of de dokter heeft je net laten weten dat het er niet goed voor je uit ziet. Of je bent net je baan verloren. Ik kan nog zoveel dingen bedenken waardoor je nu effe weinig joy in je leven hebt of sterker, misschien helemaal geen zin meer hebt in de toekomst.

Ik ken het hoor dus daarom mag ik dit opschrijven.

De vreugdekreet "Joy to the World" heeft alles te maken met het verschijnen op aarde van Jezus. Dat waren we misschien even vergeten maar Jesus is the Reason for the Season en Hij is gekomen om het inwisselpunt te zijn van alles waar jij wel van af wilt. Ik kan erover meepraten en dacht twintig jaar geleden dat ik nooit meer zou gaan lachen. Daarvoor was mijn verdriet te groot en mijn ziekte te ongeneeslijk. Totdat Hij verscheen en de zon weer ging schijnen in mijn leven. Geest, ziel en lichaam weer gerepareerd en in balans. En niet omdat ik dat verdiend had maar omdat hij mij lief heeft zonder tegenprestatie. Geldt ook voor jou.

Hij wacht alleen nog maar totdat je komt!! Luister maar....

https://www.youtube.com/watch?v=dX8Dn1hW6yc

Mijn vriend Walter ontving ook nog eens een mooi lied vanuit de hemel waar ik nu ook aan moet denken. Het lijkt niet erg toepasselijk voor Kerst maar wie nu in zijn Facebook zit te bladeren heeft waarschijnlijk niet het Kerstfeest waar hij/zij op gehoopt had. Daarom plaats ik het nu toch hier. Ik krijg het tenslotte niet voor niets in mijn gedachten:

  https://www.youtube.com/watch?v=HE3P3DDVtVU