28. apr, 2022

Amnestie, heb ik dat ook nodig?

Koningsdag. Hoe leuk was het gisteren tussen al die nietsvermoedende feestende mensen op het terras van Alfred's ?! Voor mij aan de ene kant leuk, want het was supergezellig tussen al die bekenden en ik houd enorm van mensen, maar ook loop ik steeds met de zorg voor hun toekomst. Deze morgen loop ik alweer te denken aan de komende oordelen die de wereld gaan treffen. Wat een afschuwelijk vooruitzicht voor degenen die achterblijven nadat de volgers van Jezus door Hem zijn weggevoerd naar een veilige haven.

(1 Thessalonicenzen 4:16-18 Wanneer het signaal gegeven wordt, de aartsengel zijn stem verheft en de bazuin van God weerklinkt, zal de Heer zelf uit de hemel neerdalen. Dan zullen eerst de doden die Christus toebehoren opstaan, en daarna zullen wij, die nog in leven zijn, samen met hen op de wolken worden weggevoerd en gaan we in de lucht de Heer tegemoet. Dan zullen we altijd bij hem zijn. Troost elkaar met deze woorden)

Wat er dan gaat gebeuren is, zou je zeggen, met geen pen te beschrijven maar toch staat het allemaal vermeld in het laatste boek in de bijbel, de Openbaring aan Johannes. Henk van Zon legt het in 45 minuten allemaal uit in een video en de schrik slaat je om het hart.

https://youtu.be/c9Td0WpzVmc

Ben ik vandaag een onheilsprofeet? Ja en vooral nee!! Lees verder...

Kan dat nou niet anders? Nee, dat kan niet anders omdat God het zo besloten heeft. En laten we eerlijk zijn : het kwaad verdient toch straf? Het is toch niet eerlijk als er onrecht in de wereld is dat onbestraft blijft? Dat heeft God dus goed bedacht. Hij is een god van liefde én gerechtigheid. We komen dus allemaal aan de beurt, tenzij….

Dan schiet het woord ‘amnestie’ in mijn gedachten dus daar maar even op gegoogled.

Het woord stamt af van het Griekse woord amnèstia wat kwijtschelding betekent.
Tsjongejonge, wat zou het geweldig zijn als onze strafbare feiten zouden kunnen worden kwijt gescholden zodat wij die straf niet hoeven te ondergaan. Zou dat niet geweldig zijn?!
Iemand die erover gaat moet ons dan genadig willen behandelen en ons die amnestie aanbieden.
En natuurlijk, ook dat is het werk van God en dat is nou weer het bewijs van zijn ultieme liefde voor ons.
Hij biedt ons die amnestie aan, in een wel heel speciale vorm: Hij offert zijn eigen Zoon op om die straf op zich te nemen ( de dood aan het kruis) en scheldt ons vrij!
De opperste vorm van genade die vorm krijgt in Zijn geschenk aan ons.

John 3:16
" Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe."

Ontkomt dan iedereen aan die straf?
Nou nee, dat niet.
Het is net als met elk cadeau. Als je het niet aanpakt én uitpakt heb je niks en staat het ongebruikt waardoor je straks achterblijft. Verschrikkelijk voor jou en net zo verschrikkelijk voor de gever.
Aanpakken dus maar, en zo gauw mogelijk want de tijd dringt.
Altijd sneu als een trein net voor je neus wegrijdt.

John 1:12
" Doch allen, die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven om kinderen Gods te worden, hun, die in zijn naam geloven;"

Overigens lijkt het logo van Amnesty International ook best een beetje op kwijtschelding maar die geldt dan eventueel voor een beperkte tijd en alleen hier op aarde.
De attributen waarmee mijn vrijheid tot stand is gekomen zien er toch wat anders uit.