16. mei, 2022

Heilig? Wie gaat daarover dan?

 

Het blijft voor mij een raar verschijnsel dat een man met een wit mallotig petje in een jurk zichzelf de macht toe-eigent om een medeschepsel heilig te verklaren. Alsof hij daarover gaat, eventueel in samenspraak met andere malloten met mutsen en jurken. 

Nadat God mij eens duidelijk had gemaakt dat de kerk door middel van duivelse invloeden, religie genaamd, Zijn image image heeft verpest waardoor mensen zich van Hem afkeren, ga ik mijn mond niet houden als ik weer zo’n plaatje zie waar mijn liefdevolle vader voor joker wordt gezet. 

 

http://www.jesusistheanswer.nl/419898596/3019285/posting/mijn-image-is-verpest

 

Overigens net zo min bij zwarte kousen en plooirokken in de bijbelbelt die erop moeten duiden dat ‘wij deugen voor God’ alsof Hij het verschil niet kan zien tussen heilig en schijnheilig. 

De paus heeft het recht niet om mensen heilig te verklaren. Hij is de scheids niet! God verklaart iedereen die zijn vertrouwen op Jezus heeft gesteld heilig zodra die zijn/haar vuile kleren heeft ingeruild voor een nieuw smetteloos vuilwerend geestelijk gewaad. En dan kan je gewoon je spijkerbroek aanhouden want het gaat niet om de buitenkant. 

Koekwauzen!