29. aug, 2015

Het wonder van Alphen

Tsjongejonge, ik googlede net even op “Het Wonder van Alphen” en je bent verbaasd van wat je er allemaal tegen komt. Heel frappant vond ik de bijdrage van ene Wiebe Pennewaard die spreekt over het “Nepwonder van Alphen” in zijn artikel voor Fryslan1.nl

Pennewaard schrijft daar over een waarnemer die beter een videootje had kunnen schieten in plaats van te geloven in wonderen. Heel apart als je dat leest terwijl je zelf dat videootje hebt gemaakt (630.000 views op YouTube) maar óók nog in wonderen gelooft. ( https://www.youtube.com/watch?v=33CbpbMo8xs ) Het enige wat ik niet deed is hihihi, hahaha denken of zeggen terwijl ik erbij stond en ernaar keek. Er valt natuurlijk helemaal niets te lachen bij deze gebeurtenis die mij enorm aan het denken heeft gezet.Op 26 juli schreef ik het volgende op het sociale medium Facebook als gevolg van een droom die ik die ochtend ontving:

Quote

"Waar denk je aan?"
Dat staat altijd op dit schermpje als je je status bijwerkt, toch?
Nou, ik ben al vanaf een uur of zes aan het denken over allerlei dingen die God mij de laatste maanden laat zien in dromen en visioenen. Soms word ik midden in de nacht wakker (gemaakt) om boodschappen te ontvangen die eigenlijk steeds dezelfde strekking hebben:  Kom in beweging, sta op en waarschuw de mensen dat het niet lang meer duurt voordat Ik terugkom om jullie weg te nemen van de aarde waarna mijn oordelen hen zullen treffen die achterblijven. 
Een dag of tien geleden zag ik in een droom de stad waar ik geboren ben en meer dan zestig jaar heb gewoond letterlijk in beweging komen door een aardbeving. De straten golfden terwijl er zwaveldampen opstegen uit de aarde en de inktzwarte achtergrond werd van tijd tot tijd verlicht door vuur uit de hemel. Ik moest gelijk denken aan het oordeel wat over Sodom en Gomorra werd uitgeoefend, zoals omschreven in Genesis 19:24, nadat de mensen in deze steden zich niet wilden bekeren van hun slechte gedrag.

Nou ben ik iemand die eigenlijk altijd, en veel liever, de liefde van God benadruk en demonstreer maar dit keer kom ik er niet onderuit om deze ernstige waarschuwing door te geven. En hoewel ik altijd enorm bewogen ben voor het behoud van (de inwoners van) Alphen aan den Rijn geldt dit beeld en deze waarschuwing natuurlijk voor ieder mens worldwide. Na die droom werd ik door God bepaald bij een toespraak die een vriend van mij heeft gehouden in een samenkomst in Amsterdam. Ik moest die speech midden in de nacht beluisteren en ook daarin werd aandacht besteed aan en gewezen op tekenen die wijzen op grote en heftige gebeurtenissen die ons zeer binnenkort te wachten staan. Vandaag kan ik niet anders doen dan jou wijzen op extreme gebeurtenissen die zeer binnenkort zullen gaan plaats vinden als reactie van God op keuzes van gekozen regeringsleiders die Gods instellingen aan hun laars lappen. Ik meen dat God van mij vraagt om niet alleen te waarschuwen maar vooral beschikbaar te zijn om jou uit te leggen hoe jij kunt ontkomen aan Zijn oordeel dat hoe dan ook zal komen als reactie op zonde(n). Want hoewel wij allemaal 'recht' hebben op de straf die staat op het overtreden van Gods instellingen en geboden, zo hebben wij ook allemaal het recht om te horen hoe God ons een escape heeft gegeven die ons geeft wat we allemaal nodig hebben: vergeving van onze schuld met eeuwig leven als gevolg.

Unquote

 En toen die klap, een week later. Sommige van mijn vrienden vroegen of dit de vervulling was van de droom van 26/7 maar ik denk dat dit nog maar een tweede waarschuwing is. Wel een heftige klap die niet alleen Alphen deed schudden maar ook  de rest van ons land heeft opgeschrikt.

En ik heb toen net even te vaak het woord “wonder” gehoord en gezien uit de monden en pennen van mensen met minder of meer verstand om daar niet verder over na te denken.

Stel je voor, aan de linker kant van de ravage werd bij Johan Bezemer de wand van zijn huis een meter naar binnen gedrukt. Wat zou er gebeurd zijn als de kraan 10cm. naar links was gevallen? Aan de rechter kant zat een stratenmaker die nu heel blij is dat het spul  geen 10cm. naar rechts is gevallen. Om te spreken van een wonder kun je dus stellen dat kranen en brugdek precies op hun plaats terecht zijn gekomen en om dat te berekenen, met alle factoren die hierop van invloed zijn geweest, is er geen prutser aan het werk geweest. Timing en maatvoering tot in de perfectie, áls het tenminste om een wonder ging. Maar wie gaat er nou over wonderen dan? Ik niet, jij niet, Liesbeth Spies niet en zelfs Machiel niet! Zou God dan werkelijk……?

 Gisteren kreeg ik het antwoord. In het bijbelboek Amos, hoofdstuk 3:3-8 stelt God een serie van die vragen waarop je alleen maar “nee, natuurlijk niet”  kunt zeggen. Eén van die vragen is “Geschiedt er een ramp in een stad, zonder dat de Here die bewerkt?” Huh?

En toen werd ik even heel lang stil……

Deze ramp in mijn plaats is door God bewerkt! En met een bovennatuurlijke precisie uitgevoerd! En dat allemaal om voor de tweede keer te waarschuwen voor hetgeen Alphen gaat treffen als het zich niet gaat wenden tot God. Bekeren heet dat. Of omkeren vanaf de doodlopende weg naar de weg die leidt naar een fantastisch mooi eeuwig leven. Je kunt het trouwens rustig doortrekken over ons land en daarbuiten maar dat gaat nu even te ver. Pffffff, en wat nu? Wat ga ik nu doen om deze waarschuwing openbaar te maken? Daarvoor heb ik een podium nodig. Een plek waar deze boodschap, deze noodkreet, zal worden gehoord.

Misschien schudt jij meewarig je hoofd als je dit leest, misschien krab je eens achter je oor maar misschien neem je het wel serieus en dat laatste lijkt mij het beste. Ik beraad mij op de manier waarop ik nu verder zal gaan.

Ondertussen kun jij, voor het geval jij nog niet in wonderen gelooft, nog even nadenken over de naam en de locatie van de winkel waar Joop Huizer heel lang geleden zijn lampen verkocht. Waar toen al het licht werd verspreid. Juist ja, “Het Wonder van Alphen” op Hooftstraat 137, precies de plek waar nu de klep ligt van de Julianabrug. Is dat niet wonderlijk?