24. jun, 2022

Tachtigduizend drenkelingen uit zee gevist! Meer hulp nodig!!

 

https://drive.google.com/file/d/18NcdJXg17UFstfIEIBvJpP6tWfBa6XZx/view?usp=sharing

https://www.facebook.com/jaap.dieleman/posts/pfbid02TzAdNQW7xh7o6eBsfXXmfTWFPzhWVmkWraf2axbHLrssXqEGApkCgw1UxgVB7tLkl

Zojuist ontving ik bovenstaande link naar een prachtige video waarin mijn vriend Jaap Dieleman een enorme menigte toespreekt in Pakistan. In mijn paspoort zit nog een visum geplakt van mijn eigen reis waarop groot "Islamic Republic Pakistan" gedrukt staat maar er is een kentering zichtbaar in dit land.

Tijdens deze campagne besloten 80.000 mensen om Jezus aan te nemen en Hem te volgen naar een beter leven en een betere toekomst. Een enorme oogst maar nog steeds een druppel op een gloeiende plaat zodat er onmiddellijk wordt gewerkt aan een nieuw initiatief. Daarvoor is 50K nodig en als jij wil meewerken aan de redding van mensen dan kun je bijdragen via

https://shop-heilbode.nl/donations/donatie-gospel-festivals-pakistan/

 

16. mei, 2022

Heilig? Wie gaat daarover dan?

 

Het blijft voor mij een raar verschijnsel dat een man met een wit mallotig petje in een jurk zichzelf de macht toe-eigent om een medeschepsel heilig te verklaren. Alsof hij daarover gaat, eventueel in samenspraak met andere malloten met mutsen en jurken. 

Nadat God mij eens duidelijk had gemaakt dat de kerk door middel van duivelse invloeden, religie genaamd, Zijn image image heeft verpest waardoor mensen zich van Hem afkeren, ga ik mijn mond niet houden als ik weer zo’n plaatje zie waar mijn liefdevolle vader voor joker wordt gezet. 

 

http://www.jesusistheanswer.nl/419898596/3019285/posting/mijn-image-is-verpest

 

Overigens net zo min bij zwarte kousen en plooirokken in de bijbelbelt die erop moeten duiden dat ‘wij deugen voor God’ alsof Hij het verschil niet kan zien tussen heilig en schijnheilig. 

De paus heeft het recht niet om mensen heilig te verklaren. Hij is de scheids niet! God verklaart iedereen die zijn vertrouwen op Jezus heeft gesteld heilig zodra die zijn/haar vuile kleren heeft ingeruild voor een nieuw smetteloos vuilwerend geestelijk gewaad. En dan kan je gewoon je spijkerbroek aanhouden want het gaat niet om de buitenkant. 

Koekwauzen!

28. apr, 2022

Amnestie, heb ik dat ook nodig?

Koningsdag. Hoe leuk was het gisteren tussen al die nietsvermoedende feestende mensen op het terras van Alfred's ?! Voor mij aan de ene kant leuk, want het was supergezellig tussen al die bekenden en ik houd enorm van mensen, maar ook loop ik steeds met de zorg voor hun toekomst. Deze morgen loop ik alweer te denken aan de komende oordelen die de wereld gaan treffen. Wat een afschuwelijk vooruitzicht voor degenen die achterblijven nadat de volgers van Jezus door Hem zijn weggevoerd naar een veilige haven.

(1 Thessalonicenzen 4:16-18 Wanneer het signaal gegeven wordt, de aartsengel zijn stem verheft en de bazuin van God weerklinkt, zal de Heer zelf uit de hemel neerdalen. Dan zullen eerst de doden die Christus toebehoren opstaan, en daarna zullen wij, die nog in leven zijn, samen met hen op de wolken worden weggevoerd en gaan we in de lucht de Heer tegemoet. Dan zullen we altijd bij hem zijn. Troost elkaar met deze woorden)

Wat er dan gaat gebeuren is, zou je zeggen, met geen pen te beschrijven maar toch staat het allemaal vermeld in het laatste boek in de bijbel, de Openbaring aan Johannes. Henk van Zon legt het in 45 minuten allemaal uit in een video en de schrik slaat je om het hart.

https://youtu.be/c9Td0WpzVmc

Ben ik vandaag een onheilsprofeet? Ja en vooral nee!! Lees verder...

Kan dat nou niet anders? Nee, dat kan niet anders omdat God het zo besloten heeft. En laten we eerlijk zijn : het kwaad verdient toch straf? Het is toch niet eerlijk als er onrecht in de wereld is dat onbestraft blijft? Dat heeft God dus goed bedacht. Hij is een god van liefde én gerechtigheid. We komen dus allemaal aan de beurt, tenzij….

Dan schiet het woord ‘amnestie’ in mijn gedachten dus daar maar even op gegoogled.

Het woord stamt af van het Griekse woord amnèstia wat kwijtschelding betekent.
Tsjongejonge, wat zou het geweldig zijn als onze strafbare feiten zouden kunnen worden kwijt gescholden zodat wij die straf niet hoeven te ondergaan. Zou dat niet geweldig zijn?!
Iemand die erover gaat moet ons dan genadig willen behandelen en ons die amnestie aanbieden.
En natuurlijk, ook dat is het werk van God en dat is nou weer het bewijs van zijn ultieme liefde voor ons.
Hij biedt ons die amnestie aan, in een wel heel speciale vorm: Hij offert zijn eigen Zoon op om die straf op zich te nemen ( de dood aan het kruis) en scheldt ons vrij!
De opperste vorm van genade die vorm krijgt in Zijn geschenk aan ons.

John 3:16
" Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe."

Ontkomt dan iedereen aan die straf?
Nou nee, dat niet.
Het is net als met elk cadeau. Als je het niet aanpakt én uitpakt heb je niks en staat het ongebruikt waardoor je straks achterblijft. Verschrikkelijk voor jou en net zo verschrikkelijk voor de gever.
Aanpakken dus maar, en zo gauw mogelijk want de tijd dringt.
Altijd sneu als een trein net voor je neus wegrijdt.

John 1:12
" Doch allen, die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven om kinderen Gods te worden, hun, die in zijn naam geloven;"

Overigens lijkt het logo van Amnesty International ook best een beetje op kwijtschelding maar die geldt dan eventueel voor een beperkte tijd en alleen hier op aarde.
De attributen waarmee mijn vrijheid tot stand is gekomen zien er toch wat anders uit.

 

 

 

13. jan, 2022

Het komt steeds dichterbij...

Hoe lang het nog gaat duren weet niemand precies maar de tekenen wijzen er wel op dat het niet lang meer duurt totdat Jezus terugkomt om ons op te halen.

Met 'ons' bedoel ik dan degenen die door wedergeboorte een kind zijn geworden van God, die Jezus verwachten en naar Hem uitzien én vervuld zijn met de olie van de Heilige Geest zodat hun lamp brandt.

Meestal gebruik ik niet van die moeilijke termen maar nu ontkom ik er even niet aan om in één regel aan te geven waaraan je moet voldoen om straks mee te reizen als het zover is.

Hopelijk lees je dit snel want de tijd dringt. Dat schreef ik ook eerder al eens in dit blog onder de aankondiging Frantic en het is goed om ook dat stuk nog even goed door te lezen.
Waar gaat het om? Ik zal het kort vertellen:

De bijbel vertelt ons dat er een moment komt waarop Jezus degenen die hem volgen komt weghalen van deze aarde. Hij verschijnt op de wolken en wij reizen naar Hem toe. ‘In een oogwenk’ staat er, dus geen tijd om nog wat spullen veilig te stellen of iemand gedag te zeggen. Gewoon…. weg! Verdwenen!!

Klinkt bizar en dat is het ook. Bijna niet te geloven maar ik ben er klaar voor en zal ervoor waken dat ik er klaar voor blijf. Ik wil de boot niet missen. Overigens staat er dit in de bijbel: Maar luister, ik zal jullie vertellen wat Gods plan met ons is. Alle christenen zullen een nieuw lichaam krijgen. Dat zal gebeuren als Jezus Christus terugkomt. Als het geluid van de hemelse trompet klinkt, worden we allemaal in één tel veranderd. De gestorven christenen staan dan op uit de dood met een nieuw lichaam, een onsterfelijk lichaam. En ook wij, de levende christenen, krijgen dan een onsterfelijk lichaam.

Voor de achterblijvers breekt dan een vreselijke tijd aan. Het is nu al vreselijk om te zien hoezeer de duisternis toeneemt maar als straks ook iedereen met een brandende lamp vertrokken is, dan ben je helemaal de weg kwijt.

De periode die dan aanbreekt wordt in de bijbel de ‘grote verdrukking’ genoemd en duurt zeven jaar.

Als je wilt weten wat die verdrukking inhoudt dan moet je maar even verder zoeken maar ik ben blij dat ik dat niet hoef mee te maken.

Even tussendoor… dit is niet bedoeld om je bang te maken maar om je ernstig te waarschuwen! Je moet het zien als het tsunami-warning-system. Als je die hoort dan komt de golf eraan en moet je gewoon snel een goed heenkomen zoeken. Als jij dit verhaal dus leest heb je gewoon enorm veel geluk en kan jij nog ontkomen.

 Verder… Hoe kom je nou aan een kaartje voor die reis?

1. Op zoek gaan naar Jezus en Hem volgen. Hij is de weg en Hij weet de weg. Ik kan je daarbij een goeie tip geven: Loop mee met iemand waarvan je weet dat hij of zij ook Jezus volgt. Ik spreek dan niet over veel kerkgangers die niet eens weten dat er binnenkort een opname is. Vraag dus even naar ‘de opname’ en als men weet waarover het gaat dan kom je verder.

2. Wordt wedergeboren. Dat klinkt moeilijk maar gaandeweg na 1. zal je snappen dat er vervolgstappen zijn die je moet nemen. Dat zijn A. Bekering (omdraaien van het verkeerde pad dat je volgde, in zekere zin doe je dat als je 1. opvolgt), B. Dopen (je oude smerige ‘ik’ begraven en als nieuw opstaan) en C. Vervuld raken met de Heilige Geest, de derde verschijningsvorm van God die je niet ziet maar wel ervaart.

3. In feite heb je nu wat je nodig hebt maar er is nog een belangrijke voorwaarde. Je moet ook nog je lamp brandend hebben op het moment dan Jezus ons komt ophalen. Veel mensen geloven wel iets maar verder geloven ze het wel. Die hebben, omdat het even heeft geduurd voordat Jezus terug kwam, het vuur laten doven en zijn vergeten om brandstof mee te nemen. Maar dat vertellen we je later wel. Zorg eerst maar voor 1. en 2.

 Nou, en als je zelf reisvaardig bent dan kun je anderen helpen. Net als in een vliegtuig, eerst zelf aan de zuurstof en dan anderen redden. Zet ‘m op!!

 Overigens, als je niet kiest om Jezus te gaan volgen – je bent daar vrij in – en je komt er straks achter dat ik met nog miljoenen anderen vertrokken ben dan kun je deze website nog bekijken, als die tenminste nog in de lucht is. Anders misschien slim om het nu alvast te doen.

 

3. dec, 2021

How deep is your love?

How deep is your love?

3 december 2021 - 04:20 uur

Als je heel vroeg in slaap valt moet je niet gek staan/liggen kijken als je ook vroeg klaar wakker wordt. Maar 04:20 uur is wel een beetje heel vroeg.

Mijn eerste gedachte gaat naar Ajax-Willem II waarnaar ik lag te kijken toen ik in slaap viel. Het stond na 28 minuten al 3-0 toen ik inschakelde maar ik heb de rust niet gehaald. Kennelijk was ik doodmoe en af en toe moet ik dan even slaap inhalen. Ingestort dus.
Ergens herinner ik me nog dat ik mijn laptop heb dichtgeklapt maar doelpunten heb ik niet gezien en hoe het afgelopen is weet ik echt niet, dus dacht ik nu gelijk aan de samenvatting met lekker veel doelpunten. Het is mijn club wel niet maar ze spelen wel leuk voetbal en 3-0 na een half uur klinkt veelbelovend.
Eerst even naar de wc, en zoeken naar contact met de Heilige Geest. Iets van God ontvangen is altijd het mooist wat je kan overkomen maar vaak trekt ‘de wereld’ direct je aandacht waardoor je het mooiste en belangrijkste moment van de dag mist: beginnen met God.

“How deep is your love?”
Zonder enig verwijt trekt de Heer mijn aandacht deze morgen. Goeie vraag want dit conflicteert gelijk met mijn voorpret over die voetbalwedstrijd.
Keuze maken, daar draait het nu om.
Hoe vaak heb ik niet zonder nadenken te weinig aandacht gegeven aan mijn relatie met de Heer? Hoe vaak heb ik Hem links laten liggen terwijl Hij toch mij Zijn liefde heeft verklaard en ons huwelijk voor de deur staat? Hoeveel quality time heb ik gegeven aan mensen in mijn rol om juist Hem bekend te maken en onze uurtjes samen daaraan geweid?
Als ik me dat realiseer brengt Hij de woorden van Jacobus in mijn gedachten:

Jacobus 4:4 - Trouwelozen! Beseft u dan niet dat vriendschap met de wereld vijandschap jegens God betekent? Wie bevriend wil zijn met de wereld, maakt zich tot vijand van God.

Pfooh, die komt binnen. Soms heb je het gewoon even nodig dat je geliefde jouw aandacht vraagt en laat weten dat hij/zij er ook nog is.En voor wie kies je dan? Gelukkig maakte ik zojuist de goeie keuze en lig ik nu in gesprek met mijn lover die me die belangrijke vraag stelde. En er is meer dat Hij mij nu via Jacobus laat weten:

James 4:5 - Of meent gij, dat het schriftwoord zonder reden zegt: De geest, die Hij in ons deed wonen, begeert Hij met jaloersheid?

Jazeker, God is gewoon jaloers als je Zijn liefde niet beantwoordt en je laat afleiden door je andere grote liefdes.
Kinderen, werk, bediening, de twee F’en (Feyenoord en Formule 1) en noem maar op wat allemaal meer de aandacht vraagt én krijgt boven het samen optrekken met de Allerliefste.
Hij vindt het teleurstellend als dat allemaal meer aandacht krijgt dan onze gezellige uurtjes. Natuurlijk gunt God ons die dingen maar als het uit balans raakt doe je Hem zwaar tekort.
Trouwens, jezelf ook.

Hebrews 11:6
Want wie tot God komt, moet geloven, dat Hij bestaat en een beloner is voor wie Hem ernstig zoeken.

God beloont ons als we meer tijd aan Hem besteden en wat je dan krijgt is echt geen hulliebullie van de Action ofzo.
Wat dacht je alleen al van Zijn woorden, speciaal bedoeld voor jou, waarmee Hij laat weten hoeveel Hij van jou houdt? Dat alleen is al genoeg voor een gelukzalig gevoel. Maar daarnaast krijg je nog veel meer naarmate je meer tijd met Hem doorbrengt. Ga maar na hoeveel je van iemand te weten komt als je meer tijd aan die persoon besteedt.

Terwijl ik dit schrijf komt steeds een beeld in mijn gedachten:
Een vader zit in een kantoortje, boven in de loods van zijn zoon die koerier is en dag in dag uit pakjes bezorgt vanuit die loods.
Het is al diep in de avond als de jongeman weer komt laden om weer snel verder te gaan met zijn drukke werkzaamheden. Enerzijds is die vader trots dat zijn zoon zo ijverig succesvol zijn werk doet maar tegelijkertijd verlangt die vader er ook naar om even bij te praten. Even elkaar in de ogen te kijken om even te weten, how deep is your love?
Altijd trekken andere zaken ons weg uit de tegenwoordigheid van God. Zelfs druk in de weer zijn met het uitdelen van Zijn kostbaarheden is zoiets wat jou van Hem weg kan houden.
Heerlijk als Hij dan zelf even jouw aandacht vraagt: How deep is your love?
❤️
Inmiddels 05:49 uur. Ik ga Ajax-Willem II kijken.

Prediker 3:1
Alles op zijn tijd…