23. sep, 2015

Reisverzekering

Gisteren had ik een leuk telefoongesprek met een goeie vriend met veel verstand en een groot hart.  Eigenlijk is hij bijna dagelijks in mijn gedachten en gebeden want  deze man is zo’n beetje het typebeeld van de succesvolle zakenman met veel invloed met wie ik graag schouder aan schouder zou werken bij het bekend maken van Jezus.

Helaas is deze man nog niet zover maar ik ervaar wel steeds zijn respect voor mijn keuzes en zijn interesse in mijn doen en laten.

“Maar toch blijft het altijd maar een geloof Jaap, en moet je het allemaal maar afwachten ”, zei hij gisteren maar daarvoor had ik toch een antwoord. Weliswaar uit de Bijbel en dan komt het toch weer aan op geloven dat je dan de waarheid in handen hebt, maar nu dat voor mij vast staat is die ene tekst wel alleszeggend:

Hebr.11:1

Het geloof nu is de zekerheid der dingen die men hoopt en het bewijs der dingen die men niet ziet.

Toen ik hem dat vertelde moest hij lachen en zei ‘ie “Ik vind het leven veel spannender als niet alles bekend en gedekt is. Neem ook nooit een reisverzekering als ik op pad ga want dat houdt de spanning erin”.

Het tekent die man precies zoals hij is en ik ga er als avonturier ook een heel eind in mee. Toch ben ik blij dat de reis naar mijn eindbestemming vast staat en dat ik de reisdocumenten in huis heb. Het kan zomaar gebeuren dat ik geen keuzes meer kan maken als ik op de afslag zit……