15. nov, 2015

Who's side are you on?

Eigenlijk draait alles in het leven om de vraag “Door wie laat jij je leiden?” of anders gezegd  “Wie is jouw inspiraror?”

Alles begint altijd met een gedachte die binnenkomt en waar je wel of niet mee “aan de praat” gaat. Als je geïnspireerd wordt om een cake te gaan bakken dan levert dan weinig discussie op maar als het gaat om een fietstocht naar Beijing en als je dat dan deelt met je familie of vrienden dan kan het zomaar zijn dat je te horen krijgt: “Wat haal jij nou in je hoofd?” Er komt dus een gedachte langs waar je wel of niet mee aan de haal gaat.

Vanmorgen ‘kreeg ik het idee’ om dit verhaal te gaan schrijven en ik haal dat idee in mijn hoofd, ga ermee aan de praat en maak vervolgens mijn keuze die leidt tot handelen of nalaten. Zo komen dingen wel of niet tot stand, denk ik, en ik maak daarbij de vergelijking met de mailbox van mijn computer. Daarin valt dagelijks een hele berg berichten waarvan ik het merendeel ongeopend verwijder omdat ik van afstand al kan bepalen dat het pulp inhoudt of dat het mij niks goeds brengt. Soms weet je het echter niet precies en kijk je even naar de inhoud van het bericht en in een moment van onachtzaamheid kan je zomaar iets openen en heb je een virus in je systeem. Pluis of niet pluis, that’s the question.

Het is duidelijk dat de wereld  momenteel behoorlijk in brand staat omdat een aantal mensen iets in hun hoofd heeft gehaald dat niet pluis is. Die geluisterd hebben naar een inspirator die de mensheid kapot wil hebben. Ik noem hem satan en ken zijn streken want hij heeft ook mij vaak genoeg aangespoord om dingen te doen die de nodige schade hebben opgeleverd in de tijd dat ik hem nog niet had geïdentificeerd als de afzender van die slechte gedachten. Jij kent hem ook want ook jij bent door hem aangesproken en verleid tot het doen van dingen waarvan je nu weet dat dat niet klopte.

Gelukkig is er altijd een andere stem die je ervan probeert te weerhouden om de slechte keuze te maken. Dat is mijn vriend geworden sinds ik Hem ken. Hij heeft iets beters in petto dan hetgeen ons wordt voorgehouden als leuk en lekker maar je vervolgens blijkt te verwoesten. Do I need to say more? De vraag is nu in wiens kamp we nu eigenlijk willen leven, door wiens onzichtbare draden we willen worden geleid.  En of er een grijs gebied is omdat je met beide kanten niet wilt worden geassocieerd.

Food for thought. Ik denk er het mijne van.

Jozua 24:15  Kiest dan heden wie gij dienen zult