21. nov, 2015

Redt het vege lijf!!!

Eigenlijk had ik het volgende visioen willen bewaren voor mijn boek “Plaatjes van God” maar het gaat nu allemaal zo hard dat ik er niet mee kan wachten. Het gaat de hele week al door mijn hoofd na die vreselijke gebeurtenissen in Parijs en nu moet het eruit. Gek genoeg ontving ik dit misschien al 15 jaar geleden maar toen sprak het misschien minder tot de verbeelding dan nu. De boodschap van dit beeld, redt het vege lijf, wordt nu wel heel actueel en het moment dat redding niet meer mogelijk is komt wel heel dichtbij. Daarom trek ik hier even flink aan de (scheeps-)bel!

Jezus nam mij mee aan boord van een enorm groot cruiseschip “De Wereld” en vanuit de grote entreehal gingen we linksaf naar de superluxe zalen waarin het leven één groot feest was. Restaurants, casino, nachtclub, dansen, champagne. Het kon niet op.  Toch had ik bij binnenkomst door de intercom horen omroepen: “Aan alle passagiers en bemanningsleden wordt bekend gemaakt dat dit schip averij heeft opgelopen en onherroepelijk ten onder zal gaan. U wordt dringend verzocht om een veilig heenkomen te zoeken en zich naar de reddingsboten te begeven”. “Dat is al vaker omgeroepen Jaap”, zei Jezus,” maar ze trekken zich er weinig van aan zolang er nog niet zoveel merkbaar is. Kom, dan zal ik je wat anders laten zien”. We liepen weer terug naar die hal, langs de ingang van de bioscoop en langs twee gesloten deuren waarvan ik niet weet wat daarachter te doen was. Alsof Hij mijn gedachten kon lezen glimlachte de Heer en zei: “ Daar doen ze nog kerkje, omdat het niet tot hen door lijkt te dringen dat er daarbuiten veel meer te doen is”. Via een smallere gang met hutten kwamen we bij een trappenhuis en daalden we af naar de dieper gelegen dekken. Daar was het licht al uitgevallen en nog iets verder stond het water al tot de knieën. Wij werden met gejuich ontvangen want wij hadden heel grote zaklantaarns, brachten dus licht en kenden de uitweg. Met een hele club mensen achter ons aan bereikten we het dek waar de reddingsboten hingen en ik sloeg zo’n dekzeil weg om de mensen de laatste stap te laten zetten naar hun redding. Op de reddingsboot stond met grote letters een naam: Jezus!

Wat een treurige gewaarwording om te zien dat er nog mensen waren die op dat moment rechtsomkeer maakten. Ze hadden geen zin in Jezus, niet beseffende dat Hijzelf hen zover had gebracht dat ze alleen dat laatste stapje nog moesten doen.

Misschien ben jij wel zo iemand die al zover is gekomen dat jij wel deze website bekijkt maar net dat laatste stapje niet wil of kan maken. Besef dan maar dat je op dit punt gekomen bent omdat Hij al een poosje met jou bezig is. Ik zou nou maar effe doorzetten ook….