20. dec, 2015

The Ultimate Christmas Gift I

Vandaag ga ik beginnen met vertellen over het Kerstpakket dat ik heb gekregen op 1 januari 1994. Wellicht vindt je dat een vreemde dag voor een Kerstpakket maar in feite lag het al veel langer voor mij klaar maar kon ik het op die dag pas echt ontvangen. Eigenlijk had ik op die bewuste dag nog helemaal niet in de gaten wat ik nou werkelijk gratis had gekregen maar maakte God mij dat een poosje later duidelijk aan de hand van een visioen. Ik ga dat beeld langzamerhand aan jou bekend maken en verklaren. Vandaag begin ik met de eerste scene.

Het begon allemaal met de welbekende doos. Het viel mij op dat die rood was en dat er een goudkleurig lint met een strik omheen zat. Daarover morgen meer.

“Kijk Jaap”, zei God, toen ik de eerste beelden zag, “Wat denkt je ervan?” Ik wilde natuurlijk geen fout antwoord geven want toen wist ik nog niet dat God er nooit op uit is om mij te foppen.

“Nou, dat lijkt mij een kerstpakket Heer. Da’s het eerste wat in mij opkomt”.

 “Klopt”, zei God, ”En niet zo’n gewoon pakketje ook. Het gaat om het meest waardevolle Kerstgeschenk dat ooit is weggegeven. Voordat je het gaat openmaken moet je effe lezen wat er op het briefje staat wat erbij zit”.

Dat was een belangrijk briefje want er stond iets op ter verduidelijking:

Joh.3:16 - Want God had de wereld zo lief dat Hij zijn enige zoon heeft gegeven….

Het ging dus echt om een cadeau dat uit liefde aan mij was geschonken. Gratis en voor niks. Aanpakken en dankjewel zeggen.

“Kijk jongen, het gaat hier om mijn zoon Jezus die ik als geschenk aan jou heb gegeven. Trouwens, niet alleen aan jou natuurlijk want dit geschenk is beschikbaar voor iedereen die het wil zien en wil aanpakken. Je bent zeker wel benieuwd wat erin zit? Wat je nou eigenlijk precies hebt gekregen? Nou, ga het maar uitpakken en dan zal ik bij alles wat je tegenkomt uitleggen wat het inhoudt”.

Vol verwachting klopte mijn hart en begon ik aan het gouden lint te frunniken…..

 Morgen verder: hier!