26. jan, 2016

Steve Harvey, een van mijn helden...

Jij zal ze waarschijnlijk ook wel hebben, één of twee van die vrienden op Facebook die met regelmaat filmpjes posten van alle narigheid in de wereld, veroorzaakt door terroristen en andere door satan misleide en geïnspireerde figuren. Het is op zich niet verkeerd om op te hoogte te zijn van de toenemende activiteit van de duivel die, wetende dat zijn heerschappij ten einde loopt, nog even in alle hevigheid laat zien waar ‘ie goed in is…. rondgaan als een brullende leeuw, zoekende wie hij zal verslinden – 1Petr.5:8… maar ik ben toch blij dat ik zelf ben geroepen om gehoor te geven aan een andere opdracht:

Rom.12:21 – Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.

Ik heb ook eigenlijk niet de indruk dat de doorgevers van de ellendefilmpjes erop uit zijn om een positieve bijdrage te leveren maar om enkel de haat die zichtbaar is af te keuren en terug te kaatsen. Nou, daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben. Theo van Gogh, Ayaan Hirsi Ali, Geert Wilders en honderdduizenden van hun napraters stelden alleen maar vast wat er mis was en is maar boden en bieden niets beters. Alleen maar terugsteken met haatdragende woorden, alsof dat geen schade veroorzaakt. Charlie Hebdo is nog zo’n voorbeeld van haatverspreiding dat alleen maar weer een tegenreactie oproept.

En zo is het een soort pingpongen en is de partij waar de bal ligt weer aan de beurt om nog iets rottigers te bedenken dan zijn tegenpartij zojuist heeft afgeleverd. Gaat niet werken en daarom kijken we allemaal uit naar de terugkomst van de Vredevorst die straks alle tellers op nul komt zetten, satan opbergt op een plek waar hij zijn invloed niet meer kan doen gelden en dan nog een hele klus zal hebben om alle schade aan mensen en natuur weer te herstellen. Tot Zijn terugkomst heeft Hij die taken uitbesteed aan Zijn lichaam, de wedergeboren christenen waarvan we gelukkig ook zien dat hun optreden liefdevol krachtiger wordt in deze eindtijd. Ik werd eigenlijk geïnspireerd om dit allemaal even op te schrijven nadat ik zojuist een prachtig filmpje zag met Steve Harvey. Ik volg die gast al een paar jaar en hij is vooral bekend als presentator van de Amerikaanse spelshow “Family Feud” maar had zijn wereldwijde doorbraak vorige maand toen hij die blunder maakte door Miss Columbia als winnaar van de Miss Universe verkiezing bekend te maken terwijl het Miss Filippines moest zijn. Vandaag is Steve opnieuw mijn held in een video waarin hij zijn publiek, na afloop van zijn show, nog even toespreekt. En dat vind ik nou filmpjes om te posten op Facebook. Overwin het kwade door het goede! En besef dat alle aandacht voor satan en zijn manifestaties hem veel te veel eer geeft.

“Ere wie ere toekomt”, is een oud gezegde. “JesusistheAnswer” voeg ik er aan toe….   

Hier is het filmpje te zien: https://www.youtube.com/watch?v=yFltqHCTTVo