14. feb, 2016

Baywatch!!

Waar ik mij altijd weer over verbaas is de manier waarop God door middel van een simpel beeld van een bepaalde situatie in één keer duidelijk kan maken wat Hij te vertellen heeft. Hetzelfde deed Jezus destijds ook toen Hij aan de hand van gelijkenissen sprak omdat een plaatje altijd makkelijk blijft hangen en ook omdat het verhaal in één woord is terug te halen. Zo heet de school waar Noah naartoe ging “De Rank” en dan weet je door dat ene woord dat het om een christelijke school gaat waar men het verhaal kent van Jezus als wijnstok waaraan wij als ranken de vruchten mogen voortbrengen waarnaar de wijngaardenier verlangt. Alleen daarover kun je al een preek houden maar daar gaat het vandaag niet over.

Vandaag gaat het over mijn opdracht die God onlangs weer eens duidelijk maakte en vanmorgen weer herhaalde met het oog op de tijdsdruk die er nu toch wel ontstaat.

Op het strand zag ik een groepje mensen dat zich bemoeide met een zojuist uit zee gesleepte geredde drenkeling. Iedereen maakte zich geweldig druk over van alles en nog wat. “Waar zou hij vandaan komen?”, “Hoe slecht is ‘ie eraan toe?”, “Eerst die natte troep uit en gauw in de warme dekens!!”, “Als het een buitenlander is kunnen we ‘m niet eens verstaan”, “Waar kunnen we hem het beste onderbrengen?”

Je zal het bijna niet geloven maar er werd nog aardig wat gediscussieerd en iedereen wilde toch ook nog graag even zijn zegje doen en zijn eigen opvangcentrum promoten.

God trok mijn aandacht en zwenkte de camera naar zee die nog vol lag met duizenden schipbreukelingen.

“Houdt jij je daar vooral mee bezig Japie. Trek er zoveel mogelijk aan land en schakel zoveel mogelijk mensen in om je daarbij te helpen. Dit is jouw eerste prioriteit!”

 

Waarom ik dit deel?

Ten eerste voor jou als jij nog niet gered bent. Ik wil je niet bang maken maar de tijd gaat dringen en je wilt er niet bij zijn als de ellende hier echt uitbreekt. De bijbel is er duidelijk over. Gods geduld raakt op en zijn oordelen gaan de aarde treffen. Wie voor Jezus heeft gekozen wordt voor die tijd afgevoerd. Wie daar niet bij is is de Sjaak. Dat je het effe weet! Mijn advies….. Laat je redden!!!!

Ik deel dit ook voor jou als jij al jaren lijdzaam toekijkt en weet dat je eigenlijk je mond moet open doen tegen je familie, je vrienden, je collega’s en je buren. Ook jou wil ik niet bang maken maar wat ga jij straks tegen God zeggen als Hij jou vraagt hoeveel jij je hebt bekommerd om die mensen? Misschien kun jij het niet helemaal onder woorden brengen maar ik ben gered omdat mijn buren een zgn. gospel-house-party organiseerden en daar gasten uitnodigden die het wel konden vertellen. Nou, organiseer jij het partijtje maar dan weet ik wel een paar mensen die het komen vertellen. Zo doet Tupperware het ook, dus waarom wij niet? Het wordt een leuke avond, dat beloof ik je!