6. mrt, 2019

Doe maar!!

Toen een van mijn neven gisteren waarschijnlijk met een vette knipoog op Facebook vroeg “Zijn we allemaal nog een beetje urgent en relevant vandaag?” kan hij het niet bedacht hebben dat ik er vandaag een blog over zou schrijven maar zijn vraag zette me toch behoorlijk aan het denken.

Urgent: Heel erg nodig, dringend, belangrijk, spoedeisend, acuut, klemmend

Relevant: Belangrijk, essentieel, pertinent

Nou Ruud, bedankt voor die vraag want het drukte mij weer met mijn neus op het feit dat mijn huidige werk als evangelist super urgent en super relevant is en dat ik maar beter zo snel mogelijk uit mijn bed moest komen.

Toen ik vroeger aardige interieurs maakte, best lekker geld verdiende en redelijk riant leefde dacht ik ook dat mijn werk behoorlijk relevant was. Men betaalde er tenslotte veel geld voor dus het had kennelijk wel waarde. Het element urgent voegden mijn klanten er wel aan toe want er was altijd acht tot twaalf weken levertijd op die meubelen en dat was áltijd véél te lang.

Kortom, ik was belangrijk…. dacht ik. Toen ik ook nog eens een grotere auto ging rijden en in een groter huis ging wonen werd dat ook nog eens bevestigd door mijn omgeving want dat zijn toch de kenmerken van succes en geslaagd. Japie deed ertoe! Applaus en veren….
Wel jammer dat ik altijd bleef zitten met een soort lege plek van binnen en een gevoel dat er nog iets moest bestaan dat die leegte moest opvullen.

Geld maakte inderdaad niet gelukkig en status evenmin. En dat gold niet alleen voor mij.

Het is schrikbarend hoeveel superrijke bankiers in de Londense city zelfmoord plegen terwijl zij financieel toch helemaal aan het plafond zitten en aan de top staan van hun geplande carrières.

Eigenlijk direct schoot vanmorgen mij een deel van een liedje in mijn gedachten en ik ben blij dat muzikanten en tekstschrijvers soms worden geïnspireerd om teksten en melodieën door te geven die ertoe doen.

“Toen mijn leven doelloos en leeg was kwam U en gaf het weer zin, nu is mijn hart vol lof en aanbidding, want u maakte mij rijk binnenin”.

Geweldig om die woorden en dat lied te kennen maar ook nog eens om te weten dat het waar is, en toen ik erachter kwam dat het kennen van Jezus en het ontvangen van Gods geschenk het allerbelangrijkste is wat een mens kan en moet overkomen in zijn leven werd mijn leven pas zinvol en mijn werk relevant. Ik had het zelf ontvangen, wist waar het vandaan kwam en had de opdracht meegekregen om het te gaan uitdelen. Geweldig!!

En omdat ik weet dat mijn ‘klanten’ die ik nog moet bereiken ieder moment van de dag gevaar lopen om te sterven zonder gered te zijn is mijn werk ook nog eens urgent. Geen moment te verliezen!! Vandaar dit blog.
Dus ja, ik ben vandaag heel urgent en heel relevant!!

Henny Vrienten van Doe Maar schreef en zong ook nog eens een lied dat me nu weer te binnen schiet: Is dit alles?
De tekst sluit zó geweldig aan bij wat ik hierboven opschreef.
Als ik je zou vragen of ik jou iets meer mag vertellen over Jezus en wat Hij voor jou heeft gedaan dan kan jij het best antwoorden met… “Doe maar!”

En aan Henny Vrienten kan ik zeggen op zijn vraag of dit alles is: "Jesus is the Answer!!

 https://youtu.be/ZwOAR7SsUmc

Ga zitten want ik wil eens met je praten
Ik ben allang niet meer zo blij als toen
Nee schrik maar niet, ik wil je niet verlaten, nee
Er is iets en ik kan er niks aan doen

We komen niets te kort, we hebben alles
Een kind, een huis, een auto en elkaar
Maar weet je lieve schat wat het geval is, ah
Ik zoek iets meer, ik weet alleen niet waar

Is dit alles?
Is dit alles?
Mmm, Is dit alles wat er is

Is dit alles?
Is dit alles?
Is dit alles wat er is, yeah

We zijn nu net een stuk in 13 delen
Aan het einde zijn we allemaal de klos
En leven trouw het leven van zovelen
Ik wil iets meer, ik wil een beetje los

Is dit alles?
Is dit alles?
oh, Is dit alles wat er is

Mmm, Is dit alles?
Is dit alles?
Is dit…