3. dec, 2021

How deep is your love?

How deep is your love?

3 december 2021 - 04:20 uur

Als je heel vroeg in slaap valt moet je niet gek staan/liggen kijken als je ook vroeg klaar wakker wordt. Maar 04:20 uur is wel een beetje heel vroeg.

Mijn eerste gedachte gaat naar Ajax-Willem II waarnaar ik lag te kijken toen ik in slaap viel. Het stond na 28 minuten al 3-0 toen ik inschakelde maar ik heb de rust niet gehaald. Kennelijk was ik doodmoe en af en toe moet ik dan even slaap inhalen. Ingestort dus.
Ergens herinner ik me nog dat ik mijn laptop heb dichtgeklapt maar doelpunten heb ik niet gezien en hoe het afgelopen is weet ik echt niet, dus dacht ik nu gelijk aan de samenvatting met lekker veel doelpunten. Het is mijn club wel niet maar ze spelen wel leuk voetbal en 3-0 na een half uur klinkt veelbelovend.
Eerst even naar de wc, en zoeken naar contact met de Heilige Geest. Iets van God ontvangen is altijd het mooist wat je kan overkomen maar vaak trekt ‘de wereld’ direct je aandacht waardoor je het mooiste en belangrijkste moment van de dag mist: beginnen met God.

“How deep is your love?”
Zonder enig verwijt trekt de Heer mijn aandacht deze morgen. Goeie vraag want dit conflicteert gelijk met mijn voorpret over die voetbalwedstrijd.
Keuze maken, daar draait het nu om.
Hoe vaak heb ik niet zonder nadenken te weinig aandacht gegeven aan mijn relatie met de Heer? Hoe vaak heb ik Hem links laten liggen terwijl Hij toch mij Zijn liefde heeft verklaard en ons huwelijk voor de deur staat? Hoeveel quality time heb ik gegeven aan mensen in mijn rol om juist Hem bekend te maken en onze uurtjes samen daaraan geweid?
Als ik me dat realiseer brengt Hij de woorden van Jacobus in mijn gedachten:

Jacobus 4:4 - Trouwelozen! Beseft u dan niet dat vriendschap met de wereld vijandschap jegens God betekent? Wie bevriend wil zijn met de wereld, maakt zich tot vijand van God.

Pfooh, die komt binnen. Soms heb je het gewoon even nodig dat je geliefde jouw aandacht vraagt en laat weten dat hij/zij er ook nog is.En voor wie kies je dan? Gelukkig maakte ik zojuist de goeie keuze en lig ik nu in gesprek met mijn lover die me die belangrijke vraag stelde. En er is meer dat Hij mij nu via Jacobus laat weten:

James 4:5 - Of meent gij, dat het schriftwoord zonder reden zegt: De geest, die Hij in ons deed wonen, begeert Hij met jaloersheid?

Jazeker, God is gewoon jaloers als je Zijn liefde niet beantwoordt en je laat afleiden door je andere grote liefdes.
Kinderen, werk, bediening, de twee F’en (Feyenoord en Formule 1) en noem maar op wat allemaal meer de aandacht vraagt én krijgt boven het samen optrekken met de Allerliefste.
Hij vindt het teleurstellend als dat allemaal meer aandacht krijgt dan onze gezellige uurtjes. Natuurlijk gunt God ons die dingen maar als het uit balans raakt doe je Hem zwaar tekort.
Trouwens, jezelf ook.

Hebrews 11:6
Want wie tot God komt, moet geloven, dat Hij bestaat en een beloner is voor wie Hem ernstig zoeken.

God beloont ons als we meer tijd aan Hem besteden en wat je dan krijgt is echt geen hulliebullie van de Action ofzo.
Wat dacht je alleen al van Zijn woorden, speciaal bedoeld voor jou, waarmee Hij laat weten hoeveel Hij van jou houdt? Dat alleen is al genoeg voor een gelukzalig gevoel. Maar daarnaast krijg je nog veel meer naarmate je meer tijd met Hem doorbrengt. Ga maar na hoeveel je van iemand te weten komt als je meer tijd aan die persoon besteedt.

Terwijl ik dit schrijf komt steeds een beeld in mijn gedachten:
Een vader zit in een kantoortje, boven in de loods van zijn zoon die koerier is en dag in dag uit pakjes bezorgt vanuit die loods.
Het is al diep in de avond als de jongeman weer komt laden om weer snel verder te gaan met zijn drukke werkzaamheden. Enerzijds is die vader trots dat zijn zoon zo ijverig succesvol zijn werk doet maar tegelijkertijd verlangt die vader er ook naar om even bij te praten. Even elkaar in de ogen te kijken om even te weten, how deep is your love?
Altijd trekken andere zaken ons weg uit de tegenwoordigheid van God. Zelfs druk in de weer zijn met het uitdelen van Zijn kostbaarheden is zoiets wat jou van Hem weg kan houden.
Heerlijk als Hij dan zelf even jouw aandacht vraagt: How deep is your love?
❤️
Inmiddels 05:49 uur. Ik ga Ajax-Willem II kijken.

Prediker 3:1
Alles op zijn tijd…