24. dec, 2015

The Ultimate Christmas Gift V

Nou, en dan zijn we toe aan die twee zwarte dingen dat bij het uitpakken een walkie-talkie set blijkt te zijn. Toen, in 1994, had je nog geen draagbare telefoons en waren die dingen de uitgesproken apparaten voor draadloze communicatie.

“Kijk jochie”, zei mijn Hemelse Vader, ”Nu die troep die tussen ons in stond is opgeruimd betekent dat ook dat onze relatie is hersteld en daarmee ook onze communicatie. Vanaf nu kunnen wij weer rechtstreeks met elkaar spreken. Zorg er wel voor dat de lijn open blijft en dan kunnen we vanaf nu steeds opnieuw met elkaar van gedachten wisselen, met elkaar overleggen en met elkaar lachen. Ik wil jou steeds opnieuw dingen laten zien die jou en anderen kunnen helpen om een gelukkig leven te leiden. Hier en nu, maar ook straks in jouw en jullie eindbestemming.  Kom zo vaak als je kunt en laat onze relatie niet versloffen want daarmee doe je jezelf en anderen tekort”.

En vanaf dat moment heb ik talloze mooie momenten met God doorgebracht en was het eventueel ontbreken van contact vrijwel uitsluitend te wijten aan mijn nalatigheid. Ik herinner me nog eens een periode dat ik geestelijk zwak, ziek en misselijk was en uiteindelijk door de knieën ging waarna God mij direct een gestrande motorrijder in de Parijs-Dakar rallye liet zien die zijn motor door het zand liep te duwen. Uitgeput, teleurgesteld en met een tong van leer probeerde ik, want ik was die sukkel, de volgende oase te halen. “Dat komt ervan als je alleen maar je reservetankie komt vullen Jaap. Ik wil je altijd van heerlijkheid tot heerlijkheid brengen maar als jij niet komt tanken dan kan ik jou niet dragen. Niet meer doen hè!!”

Kijk, en dat zijn zo die heldere plaatjes die God kan laten zien om ons op koers te houden en gelukkig te laten zijn. Dankzij die herstelde communicatie. Tegenwoordig noem ik het een Hijphone, met onbeperkt beltegoed. Zit dus ook in het Kerstgeschenk en is ook voor jou weggelegd. Word je al hebberig?

Hebben we het daarmee gehad? Morgen verder… hier!